Terry’blog intro

Als orthomoleculair therapeut (leer over gezonde voeding en voedingssupplementen) en als kookfanaat ben ik vaak bezig met eten. Voor mijzelf en voor vrienden. Sinds jaar en dag heb ik thuis  tafels vol voorzien van uiteenlopende gerechten, met gemak maak ik 4-gangen diners voor 15 gasten.

Maar bovenal ben ik altijd bezig met voeding die in eerste plaats gezond en lekker is. Groenten van het seizoen, vaak biologisch, bereid op allerlei manieren, ik gebruik niet te veel loze en / of snelle koolhydraten, niet te veel vlees en dan ook weer vaak biologisch, vaker vis en niet te calorierijke kost. Ik lees regelmatig recepten van anderen en gebruik daar vaak het een en ander uit, maar het meest ga ik af op mijn eigen intuïtie en welke verse producten er bij mijn favoriete winkels – zoals de groenteboer en de slagerij –  voor handen zijn.
Ik kook als een jazzmuzikant, ik ken de basis en improviseer daar wat op los!

Mede door mijn vele reizen in Europa en Azië heb ik ook de technieken van buitenlandse gerechten mij eigen gemaakt.

Vaak verbaas ik mij erover dat het gros van de mensen zo weinig werkelijk weet van voeding en wat gezond is en wat echt niet gezond is. Er zijn helaas zoveel bewerkte gerechten met onnodige toevoegingen en vaak gevaarlijke E-nummers. Mede door de reclame wordt men vaak op het verkeerde been gezet en weet men niet wat goed of fout is. Wij vinden het belangrijk ons goed te voelen en gezond te blijven en zoveel mogelijk welvaartsziekten te voorkomen.

Natuurlijk eten wij ook pure chocola, wat blauwe kaas en drinken wij wijn, bij voorkeur rode wijn. Inmiddels heb ik zoveel recepten en vind het leuk die met jullie te delen…… Als je vragen hebt over de recepten of over de voeding, mail mij gerust: info@terryactiviteitenbureau.nl Mijn recepten zijn in principe voor 4 personen maar vallen vaak wat ruimer uit.

Eten is een feestje en dat maak ik er elke keer weer van!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s