Paprika Ratatouille ‘Mediterranean Good Feeling’

kook blog paprikaPaprika Ratatouille    ‘Mediterranean Good Feeling’

 Benodigd:

3 paprika’s; rood en geel

2 gegrilde paprika’s (Turkse uit een pot)

2 uien

2 tenen knoflook

3 rijpe tomaten

Bosje thijm Vers of gedroogde thijm 2 theelepels

Bieslook 10 verse sprietjes

10 blaadjes verse Basilicum

Half glas droge rode wijn

Verse peper uit de molen en grof zeezout

Olijfolie (basis)


Zet een heerlijk Italiaans muziekje op ( bv. Laura Pausini) ,  draai de volumeknop open en laat je inspireren……….

Snij de uien klein en plet de knoflook, bak deze in de olijfolie totdat ze glazig worden.

Schil het vel van de paprika’s met een scherp mes en ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten en snij ze in stukken van zo’n 3 cm.

Bak de paprika’s in de koekenpan in de olijfolie totdat ze zacht zijn, doe op het laatst de in stukken gesneden gegrilde parika’s erbij.

Voeg de uien en paprika  bij elkaar en doe de in blokjes gesneden tomaten en de rode wijn erbij.

Laat het geheel 20 minuten  smorren en inkoken en voeg op het laatste moment peper, zout en de gedroogde kruiden toe.

Garneer met verse basilicum, scheur deze in twee stukjes en knip met een schone schaar de bieslook in stukjes van 2 cm.

kook blog3

Serveer bijvoorbeeld met een stukje gegrilde Zuid Amerikaanse biefstuk en een salade

Wijn Tip:
Chianti Classico

kookblog 2

Health Tip:
Eet elke dag zeker 200 gram groenten in welke vorm dan ook, probeer hetzelfde met fruit. Groenten en fruit leveren diverse vitamines, mineralen (de anti-oxidanten) en vezels, die zorgen voor een optimale darmflora.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s